Kulture |  Histori |  Poltike  |  Opinione  |  Adresari  |  Arkivi  |  Njoftime  |  Kontakti 
  INTERNATIONAL

 - NATO
 - NATO - KFOR-Kosovo
 - UNMIK
 - OSCE - Kosovo
 - UNMIK Police
 - UNHCR - Refugees
 - ICTY
 - IOM
 - Euronews
 - Amnesty International
 - World-newspapers
 - The European Parliament
 - European Community
 - European Union - Kosovo
 - UNEP
 - World Bank / Kosovo
 - UNDP Kosovo
 - Spécial Balkans
 - Liberté d'expression

  USA

 - FirstGov
 - USA-today
 - Yahoo ! (US)
 - Washington Post
 - U.S. Office - Prishtina
 - The White House
 - CNN:Kosovo
 - NYT: Kosovo
 - ICG
 - MSNBC: Flashpoint
 - HRW - Kosovo
 - ABC News:
 - USAID: Kosova
 - Albania - A Country Study
 - Poetry.com
 - Britannica
 - Air Force Link
  
  GREAT BRITAIN

 - UK Ministry of Defence
 - IWPR
 - London
 - Independent
 - Guardian
 - Football365
  
  GERMANY 

- Yahoo ! (Ge)
 - Berlin
 - Die Welt
 - Der Spiegel
 - E-politik
  
  FRANCE

 - Yahoo ! (Fr)
 - Le Monde
 - France diplomatie
 - TF1
 - France 2
 - Le Monde diplomatique
 - L'Express.fr
 - Le Courrier des Balkans
  
  SWITZERLAND

 - Federal Administration
 - Edicom
 - Geneva
 - Zürich
 - NZZ
 - Le Temps
 - Search
 - e-prevention
 - Football.ch
  
  ITALIA

 - Balcani
  
  TRANSLATIONS

 - Altavista-translations
 - English-Albanian
  
  LINGUISTIC

 - English: Irreg. verbs
 - Conjug: to have & to be
 - Gramar of English
 - English Gramar &  - Writing
 - French verbs
 - Dict. français albanais
 - Conjug: avoir et être
 - MultiDictionaire
 - Mësojmë anglisht - PDF
  
  MAPS

 - Albania
 - Kosova
 - Infoplease-Atllas
   
  SPORT

 - UEFA
 - Eurosport 
 - Luan Krasniqi (box)
 - Azem Maksutaj (Thai box)
   
  INFORMATICS

 - Web developers site
 - Download.com
 - Secuser.com
 - Telecharger.com
 - Majorgeeks.com
 - Hotscripts.com

NJOFTIM !
Lidhja e Pensionistëve të Kosovës njofton opinionin publik se:


Pensionistët e Kosovës, prej vitit 1999, nuk kanë marrë pensionet e tyre dhe kanë rënë në një pozitë të padurueshme ekzistenciale. Ata, bashkë me familjet e tyre, janë popullata më e rrezikuar e Kosovës.

Lidhja e Pensionistëve të Kosovës rialarmon opinion se:

- Serbia, duke mos repektuar normat më themelore ndërkombëare ajo me cinizëm dhe kryeneqësi ka bllokuar në bankat e Beogradit pensionet për pensionitët kosovarë që kanë kontrubuar me dekada.

- Qeveria serbe rregullisht ua paguan pensionet kosovaro-serbëve në Kosovë, ndërsa atyre që e kanë lëshuar Kosovën ua paguan atje ku janë vendosur.

- Prej vitit 1999, Institucionet e Kosovës, ato ndërkombëtare si dhe përfaqësuesit e partive politike, përfaqësuesëve të pensionistëve të Kosovës u kanë dhënë vetëm premtime dhe asgjë më shumë.

- Kjo mospërfillje dhe përbuzje e vazhdueshme ndaj kërkesave legjitime të më se 60 mijë pensionistëve, ka shkaktuar dhe po shkakton gjithnjë e më e më shumë revoltë dhe indinjatë të papërshkruar tek pensionistët dhe antarët e familjeve të tyre.

Shkrimet dhe reagimet e juaja lidhur me këtë çështje mund t'i dërgoni në adresën elektronike: pensionistet@trepca.net

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Artikuj dhe dokumente
lidhur me çështjen e pazgjidhur të Pensionistëve të Kosovës31 dhjetor 2009 /TN

2 dhjetor 2009 /TN

15 gusht 2009 /TN

18 qershor 2009 /TN

17 qershor 2009 /TN

03 mars 2008 /TN


Botime për Kosovën


  KOSOVA
   
 - Presidenti i Kosovës
 - Kuvendi i Kosovës
 - Qeveria e Kosovës
 - Korniza Kushtetuese
 - Plani i implementimit të standardeve
 - Rezoluta 1244 (1999)
 - Biografia e Presidentit Rugova
 - Posteri i Presidentit Rugova
 - Harta e Kosovës
  
  SIMBOLET E KOSOVËS
   
  Himni i propozuar:
 - Kur ka ra kushtrimi n'Kosovë
 - Flamuri i Kosovës
 - Kadare për debatet rreth...
  
  JEHONA E KOSOVËS
  
 - Lufta pa maska - G. Geci
 - F. Agani "Heroi i Kosovës"
 - Pjesë-fjalimi i Pres. Moisiu
 - Pres Rugova Çm. i Evr. 2004
 - Pres. Rugova - senator nderi
 - Intervistë: Fadil Tolaj
 - Regim ndaj RTK-së R. K.
 - Intervistë: Saim Tahiraj
 - Kronika e ushtarit të lirisë
 - 24 marsi 1999: Kosova...
 - B. Doll:"Titulli nuk ka rëndësi...
 - Atje ku nesër do të kullosin..
 - Flamuri: “Pata fatin...
   
  REZULTATET E ZGJEDHJEVE
  
 - Zgjedhjet Nacionale 2004
 - Zgjedhjet Nacionale 2001
  
  HAGA
  
 - Gjykata ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë
  
  LIBRI
  
 - Kështu Foli Tahir Zemaj I
 - Kështu foli Tahir Zemaj II
 - Fjalor me emra shqips
  
  SHQIP (Albanian) 
  
 - Kosova.com
 - Instituti Demokaratik i Kosovës
 - KosovaLive
 - LDK - faqja zyrtare
 - Prishtina - faqja zyrtare
 - Komunat e Kosovës
 - Cctdkosova
 - RTV21
 - K.B."Trepca"
 - Koha.net
 - RTK-lajme
 - Radio-Kosova
 - Panorama
 - Forumi-shqiptar
 - EDSH
 - BBC në shqip
 - Zëri i Amerikës
 - Europa e lirë
 - Korrieri
 - Koha.javore
 - Kosovapress
 - KMDLNJ
 - Deutsche Welle
 - Perspektiva
 - Ulqini
 - Tetova
 - Lobi
 - Arta
 - Albanian.com
 - AlbaNews
 - Dita
 - Shekulli
 - Alb-net
 - Albanian Daily news
 - Revista letrare ARS
 - Tema
 - Gazeta Shkodra
 - Gazeta 55
 - Shkodra
 - Presheva
 - Shqipëria
 - AACL
 - Rilindja Demokratike
 - Ballkan
 - Klan
 - Zëri i Popullit
 - Albasoul
 - Arbitalia
 - Balkantimes
 - MIA
 - Futbolli
 - Nënë Tere
  
  ARSIM - KULTURË
  
 - Universiteti i Prishtinës
 - Universiteti i Tiranës
 - Qen. Jurid. e Kosovës
 - Albanian literature
 - Luan Starova
 - Gjuha shqipe
 - Ditët e Naimit
  
  SHTETI
  
 - Presidenca e Shqipërisë
 - Kuvendi i Shqipërisë
  
  ZVILLIM - EKONOMI
  
 - Rindërtimi i Kosovës
 - KosovaYellows Page
 - Le musée de la mine de Trepca - pdf
  
Copyright©2000 - 2021 Trepca.net
Alltheweb  |  Yahoo! [US]  |  AltaVista  |  WebCrawler  |  HotBot  |   Infoseek  |  Excite  |  Google